o Blogu a něco o mne, o nás:)

Ahoj všem! Jmenuju se Lucka a jsem úplně obyčejná holka z Prahy, co se rozhodla žít svoje sny! Věřím totiž, že, když dokážeme o něčem snít, dokážeme si to i splnit!

V roce 2014 jsem navštívila první zemi mimo Evropu – Srí lanku a od té doby se pro mě cestování stalo životním stylem a tak trochu závislostí.. No, víc než trochu:D Myslím, že jsem našla svojí vášeň, kterou jsem celý život hledala a našla jsem hlavně sama sebe. Většinu vydělaných peněz utratím za cestování, ale nelituju ani jedné koruny, ani jedné probdělé noci, ani jednoho propoceného trička a ani jednoho ušlého kroku!

Nejčastěji cestuji se svým přítelem ,teď už manželem:) skvěle se doplňujeme. On točí krásná videa z cest, já se snažím fotit. Já plánuji, co v zemi vidět, kde se ubytovat, on jak se nejlépe dostat z bodu A do bodu B. Myslím, že lepšího parťáka na cesty jsem si nemohla přát. Když necestuji zrovna s ním, cestuji se svými kamarádkami, které jsou také skvělými společníky:) ale chlap je chlap:D

Nejsme žádní nomádi, nemáme žádné pasivní příjmy, máme svá pracovní místa, a nemůžeme bohužel pracovat odkudkoliv na světe. Českou republiku milujeme, a neumíme si asi představit žít doopravdy někde jinde celý život. Máme tu skvělé zázemí a úžasné rodiny, které by pro nás bylo těžké opustit. Proto cestujeme ve volných chvílích a hlavně, jak nám finance dovolí. Nikdy jsme nežili mimo ČR a ani neabsolvovali žádnou roční nebo několikaměsíční cestu kolem světa (I když tohle a dobrovolničení ve světe, mě láká neskutečně! )

Nejsme ani žádní lowcosťáci, co by za 200 tisíc uměli projet svět. Nejsme ani tak dobrodružní, abychom stopovali a spali  pod širákem na pláži. Máme svojí zlatou střední cestu cestování, kdy si rádi dopřejeme, dáme si drink, večeři na pláži, či se na ní ubytujeme… Ale také nám nevadí a líbí se nám spát po hostelech, ve stanu, či v autě. Také si klidně zaplatíme organizovaný výlet, ale i umíme a hlavně nás baví cestovat na vlastní pěst. Nejsme žádný béčka, co by neuměli vyšlápnout kde jakou horu, nebrečíme, když zmokneme, nevadí nám spát v autě a uvařit si polívku z pytlíku. Rádi poznáváme místní lidi, odlišnou kulturu a nové kuchyně.  Rádi lezeme po horách, ale taky se rádi procházíme po krásných plážích. Lenošit moc neumíme, a proto vyhledáváme aktivnější dovolené. Nejsme žádný zbohatlíci, a přesto si dokážeme ušetřit na cesty, vše je jen o prioritách.
Cestování nás naučilo vylézt ze své komfortní zóny. Věříme totiž, že za komfortní zónou, se skrývají právě ty obyčejné věci, které nás dělají šťastnými.

Nejsme materiálně založení lidé, nemáme vůbec nic, nemáme auto, vlastní byt a ani nejnovější telefony. Máme ale zážitky, z kterých žijeme a stávající se z nás vypravěči krásných příběhů. A co je víc? Sedět sice na krásný, drahý sedačce, v přepychovým baráku, ale s prázdnem uvnitř? Nebo sedět na obyčejným, starým gauči, ale s bohatým vnitřkem, plným vzpomínek a zážitku? My nepatříme do kategorie, kdy bychom si mohli dovolit vše,ale musíme vybírat za co své peníze utratíte. A zážitky jsou pro nás tou nejlepší možnou volbou.

Já vlastně ani nejsem žádnej dobrodruh, jak by se mohlo zdát.. Ve svých 27 letech se bojím na  Žižkově v 2+1 sama přes noc, spím s rozvícenou lampičkou, chodím s pepřákem v kapse, nejezdím taxíkama, a když vidím divný lidi, jsem schopná obejít 3 bloky:D
Přesto mě tam “venku” něco moc láká..  Už když si kupuju letenku, šimrá mě v břiše a já počítám dny, až začne moje dobrodružství.
Spím v džungli, v bushi, potápím se s delfíny, žraloky, stopujeme… Strach vystřídá vzrušení, a já si to všechno neskutečně užívám.

A proč tento blog vlastně vznikl?

Především proto, aby inspiroval lidi cestovat, poznávat vzdálenější místa a jiné kultury. Často kolem mě slyším: “hrozně bych chtěl/a někam vycestovat, ale nemám na to peníze, nebo to nezvládnu sám/a bez cestovky.”

Věřte,že nemusíte být bohatí,abyste viděli to co je v katalogu a zažít to, co vám přijde jako nesplněný sen. Všechno je jen a jen o prioritách.

Nebudu vám radit, jak máte cestovat. Každý upřednostňuje jinou finanční stránku, jinej komfort, jinej styl cestování. Někomu naše cestování přijde drahé, někdo si neumí představit spát 3 týdny pod stanem a jíst konzervy.
Chci se s vámi prostě jen podělit o svoje poznatky z cest, dát tipy na krásný místa na týhle neskutečný planetě a možná i trochu inspirace. A to jestli budete spát v 5ti hvězdě, nebo si to brázdit campervanem je jen na vás:)

Cestovat na vlastní pěst není tak složité, jak to vypadá a věřte, že až to jednou okusíte, nebudete chtít přestat.

Vím, že ze mě žádná slavná blogerka nebude, ale také  vím, jaké to je plánovat cestu do neznáma a bejt vděčnej za každej poznatek na netu. Protože pro mě jsou zkušenosti cestovatelů mnohem víc, než nějaký lonely planet. Proto budu ráda, když někdo narazí na moje články z cest a pomohou mu při jeho plánování  a to mi k mýmu blogerskýmu úspěchu bohatě stačí:)

Blog píšu, tak jak mi pusa narostla, žádnou spisovnou češtinu tu nehledejte a asi najdete i nějakou tu hrubku:D Za to se předem odborníkům omlouvám, nejsem negramot, jen si nedávám pozor 😀

A co bych řekla k cestování??

Vždycky mě dojme, když vidím, že lidi mají mnohem méně než my,ale přitom se ze života dokáží radovat tisíckrát více,než my! Tyhle lidi mě toho hodně naučili, a já se to snažím předávat dál. Jsem vděčná za všechny dobré i špatné okamžiky na cestách, hodně mi do života daly a můj život neskutečně obohatily!

Všude v médiích nás straší, jak je svět, lidi a věci v něm nebezpeční… Když ale vyjedete, zjistíte, že většina lidí je stejná jako vy, také touží po lásce,po klidným a šťastným životě a štěstí kolem nich. Musíte vycestovat, abyste si ten obrázek udělali sami. Protože vidíme svět, tak, jak ho vidět chceme.

Čím více cestujeme,tím vice zjišťujeme, že mnohem cennější něž krásný místa na zemi jsou lidi, kteří v nich žijí, jelikož to jsou právě oni, na co nejvíc z cest budete vzpomínat!

Cestování mě toho hodně naučilo…Naučilo mě skromnosti, pokory, zboření předsudků, vážení si každodenních obyčejných věcích. Žiju více přítomností, než kdy dřív a také pociťuji mnohem větší vnitřní klid. Cestování otevírá oči a srdce.  Je to ta nejlepší škola života, kterou bych každému povinně naordinovala.

A proto, ti, kteří rádi cestují nebo by chtěli začít,ale jen chybí odvaha cestovat do vzdálenějších krajin a sní, můžete se pustit do čtení. Třeba vám to taky změní život a zjistíte, že ten život je třeba si užívat a ne ho jen přežívat. Budu ráda, když pro vás obyčejná holka bude inspirací.

Cestujte, seznamujte se, ochutnávejte a poznávejte svět kolem nás, není nám souzeno být pouze na jednom místě. Svět je velkej, lidi v něm krásný a možnosti nekonečný. Tak není škoda, ho nepoznat?

A až někam vyrazíte, nezapomeňte rozdávat úsměvy kolem sebe, lidi vám je vrátí a svět bude ještě krásnější.

S láskou a cestovatelským srdcem, blondýna<3

 

Posted in All