Shrnutí Indonésie

Celkově mě celá Indonésie vyšla úplně se vším na 39,6 tisíc za 22 dní. Indonésie mě totálně nadchla!! Lidé mě překvapili, byli strašně hodní, milí, rozdali by se pro vás, příroda neskutečně, ale neskutečně nádherná!

Na druhou stranu, musím říct, že Bali mi přijde strašně přeceňované, osobně pro mě to není takový ráj na zemi,jak si lidi představují.. Je tam určitě krásná kultura, chrámy, i  krásná příroda, ale kdybych to měla pojmout jako exotickou válečku s pár jednodenními, půldenními výlety, budu strašně zklamaná z pobřeží a oceánu. Naopak strašně mě nadchla Jáva a Lombok, kteří jsou podle mě dost opomíjené oproti Bali, a řekla bych neprávem, jelikož mají podle mě dost, co nabídnout!!

Co bych udělala dnes jinak: Na Lomboku bych zůstala déle a projela opuštěné pláže, myslím, že 3 dny byly málo.. Naopak na Bali mi přijde, že bychom mohly být klidně méně. Zakomponovala bych do toho určitě i Komodo ostrov, o kterým jsme myslely, že už nestihnem,ale klíďo bychom na něj čas ještě měly a zařadila bych ho hned po Lomboku, nebo Gili ostrovech!:)

Jen jsem chtěla dodat, že vše hodnotím podle svého osobního dojmu, samozřejmě, z čeho jsem nadšená já, někomu může přijít nezajímavé a naopak. Já kolikrát zjistila, že na to, na co jsem se nejvíc těšila, jsem si mezitím než jsem tam dojela tolik vysnila, že když jsem to pak viděla na vlastní oči, byla jsem zklamaná. Naopak na to, na co jsem narazila náhodou, mi vyrazilo dech.

Každopádně Indonésii doporučuju všem, kteří milujou přírodu, sopky,vodopády, pláže (kromě Bali) , je zde krásná kultura,atmosféra! Pokud vám nevadí časté přejíždění a každodenní balení krosny (i když to záleží na pojmutí dovolené)  máte rádi rejži a nudle (protože to tam budete jíst samozřejmě denně:D), tak si myslím, že budete nadšeníí!!
Myslím, že takhle kombinace ostrovů byla super, každý si tam totiž našel to své! <3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *