Úvod USA

Další  destinaci jsem nevolila já, ale byl to původně plán Máry a jeho bráchy a naštěstí byli tak hodní, že mě vzali s sebou!!:D Mohla jsem se tedy těšit na svůj Califronia Dream!:) a jelikož moje kamarádka bydlí kousek od San Francisca nemohla jsem se už dočkat! Těšila jsem se na ty obří panoramata, na hambáče a na pokerovej svět!:D

Měli jsme dost našlapaný program od 29.4 do 13.5.2016, tedy na 15 dní a cílové země nakonec byly: Arizona, California, Nevada, Utah.

Jednu velkou výhodu jet s chlapama to mělo! Mohla jsem totiž roztahovat v autě na zadních sedačkách a kochat se krajinou, nebo si schrupnout,když bylo potřeba a chlapy to na střídačku odřídili!!:) Taky při stavění stanu, byly potřeba jen 4 ruce, takže já si mohla dát v klidu pohodu a kafíčko, pozorovat srnky v národních parcích, zatímco kluci makali, jooo, bylo to bájo!:D

Oproti Asii, je to doost jednoduché cestovaní, prostě půjčíte auto a jedete si po vlastní ose,zastavíte kde chcete, tady jste svůj pán. Tudíž tady se mi rady budou psát těžko,ale budu se snažit předat co nejvíce informací.

Určitě si musíte zařídit ESTU a je to lepší nenechávat na poslední chvíli a nebo až na letišti. ESTU si můžete vyplnit zde:https://esta.cbp.dhs.gov/esta/ stojí to 14 dolarů.

Časový posun – o 9 hodin dozadu. Tudíž někdo může mít velký problém s posunem. My tam neměli absolutně žádný, ale doma jsem měla cca 2 dny problém a usínala jsem o půl čtvrté ráno.

Zásuvky – americký adaptér

Ubytovaní jsme měli převážně v kempech. Na této stránce si zadáte jaký národní park chcete a už vybíráte na jakém místě chcete spát, doporučuju vybírat s předstihem, je o to šílený zájem. Pokud teda nechcete spát v úplné divočině, mezi medvídky:D Cenově to vychází kolem 8 dolarů za osobu, záleží, v jakém kempu se nacházíte:)
http://www.recreation.gov/

Sprchy najdete jen v hlavním kempu a jsou zpoplatněny většinou kolem 4 dolarů na 5 min, platí se většinou ve čtvrtácích podle toho kolik jich tam hodíte tolik máte času na sprchu:D takže radím sbírat čtvrťáky:D

Kempy rozhodně doporučuju, za prvé je to levné, i v šíleném hostelu zaplatíte 1500 kč, navíc musíte spát jen v hotelech, které jsou v tom národním parku a ty jsou extra napálené, a zadruhé je to fakt dobrodrůžo, a skvělá atmosféra:)

Pokud budete jezdit po více národních parcích doporučuji si zařídit kartu do národních parků America the Beautiful – Agency Annual Pass. Cena je 80 dolarů a platí po celý rok, můžete koupit na internetu, nebo přímo v národním parku, platí pro 4 osoby v autě, není přenosná, s touto permicí můžete navštívit většinu nejznámějších parků.

Letenku jsem měla docela drahou za 20 tisíc s British Airways, ale potřebovala jsem být ve stejným letadle jako kluci, a ti si  kupovali letenku už cca 1,5 měsíc přede mnou,takže tady jsem si vybírat nemohla.. Za to jsem ale měla příjezd do Las Vegas a odlet ze San Franciska, takže super!!:) Dala by se sehnat ale určitě levněji:)

Vstupy mě překvapily, že byly přijatelné a i dost věcí nebylo  vůbec zpoplatněno, což bylo příjemné zjištění. Co je ale dost napálené je jídlo!! Připravte se, že pokud nebudete jíst fastfoody, prohnout se vám pěkně peněženky!! I obyčejný hnusný fastfood stojí cca kolem 10 – 15 dolarů.. Pokud budete chtít jít do restaurace obyčejné jídlo cca 30 dolarů, a to je uplně obyčejné jídlo:) takže se připravte na nějaké to kilečko z cesty navíc:D My jedli hodně ve veganských nebo thajských a ty byly srovnatelné cenově s fastfoodem, a hlavně zdravé, doporučuju!:)

Auto jsme si půjčili hnedka na letišti ve společnosti Alamo a půjčení vyšlo na 9 dní 9000 tisíc, plus jsme si k tomu připlatili za druhého řidiče, plus extra pojištění auta 5 dolarů/den.
https://www.alamo.com/en_US/car-rental/home.html Dostali jsme se tam shuttle busem z letiště, který je zadarmo:)

První cílová destinace byla tedy jak jinak než Las Vegas bejby!!

O Las Vegas si můžete přečíst v následujícím článku…

Watch Full Movie Online Streaming Online and Download

Posted in USA

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *