Shrnutí a travel video

Slovinsko předčilo naše očekávání, myslím, že je to země, která není zrovna na předních příčkách cestovatelských seznamů. A právě možná o to více jste při návštěvě týto krásný země mile překvapeni. Myslím, že u Slovinska začíná takový ten cestovatelský boom, tak honem tam, než to turismus totálně zkazí.

Nikde jsme dopředu nerezervovali kemp, i když jsme byli v hlavní sezóně, chtěli jsme si nechat více svobody, jelikož jsme měli napsaná jen místa, která chceme vidět, ale ne přesný itinerář. Nevím, jestli jsme měli jen štěstí, že všude měli volno, nebo je to normální:)

Co nás překvapilo je, že Slovinci umí skvěle anglicky a jsou strašně milí! A taky jejich jazyk, který zní fakt vtipně!:) Naopak co nás zklamalo, je to, že za vše si musíte zaplatit! Hlavně se platí všude na parkovištích a za turistické atrakce, jako je vodopád za mřížemi.

Celkově nás Slovinsko vyšlo na 10 tisíc/osoba. Za benzín, vstupy, jídlo, kempy, suvenýry.
Myslím, že jsme toho za tu dobu stihli a viděli dost. Jídlo je cenově dost podobné jako u nás. I když jsme upřímně mysleli, že Slovinsko budete o trochu levnější, přece jen jsme si říkali, že jedeme na východ.

Naše hlavní rada zní – ráno si doopravdy přivstaňte, odmění se vám to tím, že na většině místech budete sami, a Slovinsko uvidíte v jiném světle než v davu turistů.
Pokud milujete přírodu, hory, horskej vítr ve vlasech a pohorky na nohách,  Slovinsko se vám dostane pod kůži, jako se dostalo nám <3

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *