SHRNUTÍ, VIDEO

Jak jsem psala od Thajska jsem toho moc nečekala. Moc nás ale překvapilo. Asi nemusím říkat, že naši byli neskutečně nadšení, ale, že budeme tolik i my, mě mile překvapilo.
Nejúžasnější na celém Thajsku, byli rozhodně thajci. Neskutečně milí a usměvaví lidé. Čekala jsem takovej ten agresivní turismus, ale kupodivu se tady nekonal!
Taky nás hodně překvapily ceny, na to jak je Thajsko turistické, jsme čekali mnohem vyšší částky, ale vše bylo o hodně levnější, než jsme si mysleli.

FINANCE
Jelikož jsme jeli v 5 lidech a platili vše dohromady, a pak se to jen vydělilo 5. Bylo těžší kontrolovat, kolik, kdo, za co utratil.
Nicméně celá dovolená nás vyšla na cca 45tisíc/osoba
Ceny ubytek, výletů a letenek uvádím v cestopise. Zbytek je za jídlo, suvenýry, kafe, pití apod..
Není to nejlevnější, ale také jsme koupili dost drahý letenky, měly 3 vnitrostátní přelety a v ubytování jsme si občas taky pěkně dopřáli. Za málo času jsme viděli dost věcí a navíc s rodiči jsme to udělali komfortněji. A taky jsme toho šíleně snědli a vypili, taková skoro all inclusive:D takže mi to přijde jako super cena, za to, co jsme vše zažili:)

Co mě těší z celé dovolené nejvíc je to, že jsme našim rodičům splnili jejich sen.
Mají můj obrovský obdiv, že v jejich věku zvládli po celou dobu cesty naše tempo a styl cestování. Jsou neskutečný!
Pro ně to byl celoživotní zážitek a vidět je tam šťastný bylo pro mě, to nejhezčí z celý cesty!
Cestovat ve více lidech, mělo svoje výhody. Levnější přeprava v taxíku, pronajmutí soukromé loďky po ostrovech jen pro nás 5 a hlavně kopec srandy!:)

Thajsko bych doporučila všem, vášnivým cestovatelům, i těm co nejsou na dovolených tak akční. Každý si tady najde to své:)
Thajsko zvládne doopravdy každý, i ten, co neumí moc anglicky.. Tak se nebojte a vyražte. A jestli se naopak bojíte, že bude moc turistický, tak stačí jen vyhledat méně turistický oblasti, jet mimo největší sezónu, zajít na zapadlej trh, zajet na opuštěnou pláž a navštívit méně známý chrám. Věřím, že se vám v Thajsku zalíbí, stejně jako nám. Já si zde umím představit i žít a to už musí něco znamenat!:)



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *