Toulky po Česku

Českou republiku milujeme. Tak moc, že i když rádi cestujeme, neumíme si asi představit trvale žít někde jinde.
Česká republika sice nemá takovou přírodu ani úkazy, který by nám vzali dech. Má ale přírodu fakt malebnou a strašně uklidňující. Nevím proč, ale cítím se u nás v horách, lesích a loukách moc hezky, asi tím, že cítím, že tady jsem fakt doma:)
Navíc velký plus je to, že se nemusíte bát divokejch zvířat, medvědů a ani jedovatejch hadů či škorpiónů. Můžete si cestou cpát borůvky rovnou do pusy a maliny nasazovat na prsty a pak sníst:D

Už jako malá jsem jezdila na dětský tábory, který jsem zbožňovala. Polovinu prázdnin jsem trávila u babičky na vsi. Lítala po lesích, lezla po stromech, trhala třešně, stavěla bunkry a domů chodila s odřenými koleny. S rodiči jsme o víkendech vymetali jeden hrad za druhým s řízkama v baťohu a drandili si to českejma dráhama. Přesně tohle já milovala. Úplně nejvíc jsem milovala rytířský zápasy na hradech, hrnčířský trhy, kde všichni chodili v krojích, jak za starých časů a taky všechny skanzeny s tradicema a božskejma roubenkama.
Taky jsem se koupala snad v každým rybníce, kterej jsme potkali, stanovali jsme, hráli na kytaru a zpívali písničky od chinaski, opíkali buřty a vyprávěli si hororový příběhy po večerech.

Taky jsme v lesích stavěli domky pro veverky, sbírali houby, házeli po sobě šisky a večer si obalili bedli a dali si tu nejlepší smaženici. Ruce jsem měla vždycky fialový od borůvek a tahala jsem si jehličí z gatí a vlasů:)



Ach to dětství, to byly tak nádherný časy! Už jako malá jsem výlety zbožňovala, akorát v dospívání jsem toužila poznat vzdálenější místa, takže jsem tu naši krásnou zem, tak trochu odsunula.

Já ji teď ale zase propadla a hledám výlety a stezky jak šílená. Když cestujeme po Čechách, snažíme si cestu nějak okořenit. Vyhledáváme netradiční ubytovaní , roubenky a restaurace s dobrým jídlem a atmosférou. Samozřejmě milujeme i kempování , kytaru v ruce a buřty na ohni, mňaam!

Já ale nejvíc miluju roubenky a všechny vesnický stavení. Fakt moc, vždycky když jsem ve skanzenu, představuju si, jak tam s nima žiju:D Pokud by mě někdo chtěl vzít do 5ti hvězdy, dojem by na mě neudělal. Kdybyste mě ale vzali do dřevěný chaloupky v horách, kde se pasou koně, je tam pec, obrovská duchna, kokrhající kohouti, krb a domácí koláč k snídani, získali byste si mě okamžitě.

A právě o tomhle článek bude:) Inspiraci na netradiční ubytování hledám na http://www.amazingplaces.cz, úžasná stránka, kde mají fakt neskutečné tipy na ubytování i restaurace po Čechách. Taky jsem už dostala doporučení od známých, nebo zajímavý místa najdu náhodně na instagramu, či bookingu.
Sama jsem nějaké z nich navštívila a chci je doporučit dále. Jedinou nevýhodu je, že všechny ubytka jsou dlouho dopředu rezervovaná, ale až tam budete, pochopíte proč:)

Omlouvám se, některá kvalita fotek je fakt šílená, dřív jsem tak fotky neprožívala, a taky to tak podle toho teď vypadá:D

SPANÍ NA SENĚ
Hodně netradiční ubytování, kdy spíte v domku ze slámy:) Slamák se nachází v Krkonoších pod Sněžkou u boudy v Obřím dole.
To je taková romantika vám řeknu! Místo střechy je plexisklo, takže můžete pozorovat v noci hvězdy, snídani vám dají přímo do postele, nebo formou pikniku. Navíc ta příroda kolem, z jedné strany les, z druhý ovečky, vonní tam sláma a je to prostě jedna velká paráda. Doporučuju ale rozhodně v letním období, na jaře vám tu může být zima:)
Ve slamáku najdete pouze malou skříňku, a matraci na slámě na které spíte. WC, koupelnu a restauraci najdete v horské boudě, která je jen několik metrů od Slamáku. Tohle místo doporučuju všem romatikům a těm, co mají rádi klid:)
Navíc o výlety v okolí nemůže být nouze! Pec pod Sněžkou, výšlap na Sněžku, Luční bouda, prostě to tu budete milovat!:)
https://www.boudavobrimdole.cz/spani-na-sene
Cena 1000kč/noc slamák. Max pro 2 osoby.



PENZION KLEPÁČEK
Tohle ubytování je jen kousíček od spaní na seně konkrétně ve Velké Úpě. Vlastní to manželé, kteří se starají o celý chod penziónu. Moc milí lidé, navíc paní domácí vaří tak úžasnou domácí kuchyni, že se olizuju ještě teď! Pobyt se prodává s polopenzí, kdy je snídaně v podobě švédských stolů, a večer je polévka, hlavní jídlo a dezert. Vše naprosto vynikající.
Je tu úžasná jídelna s pecí, kde se budete cejtit fakt jak u babičky! Večer můžete sedět na zápraží, zachumlaní v dece s čajem v ruce a koukat na louky, jelikož penziónek stojí na stráni. Pokud milujete roubenky, bude se vám tu zaručeně líbit. Já totiž miluju útulný, dřevěný, milý, kouzelný místa s vůní dřeva a příběhem a tohle místo se řadí rozhodně mezi ně!
http://www.klepacek.cz/
Cena 700 Kč/osoba



WELLNESS FISHING
A u dřevěnějch chatiček zůstaneme! Tohle místo je jedním slovem DOKONALÝ! Takhle roztomilá chajda na břehu rybníka je velkej balzám na duši! Nikde nikdo, jen rybník, lesík a vy. Můžete tu i rybařit nebo se wellnessovat, je tu sauna a koupací sud, v kterém si zatopíte a lebedíte si přímo pod hvězdama! Naprosto kouzelný!
Ranní výhledy s kakaem v ruce, přímo na rybník byly neskutečný! Po ránu slyšíte jen zvuk ptáků a šplouchání rybníku.
Za mě jedno z nejnádhernějších ubytování v Čechách, konkrétně u Jindřichova Hradce. Tady jsme jen 2 dny relaxovali, na výletování jsme ani nepomysleli, nebude se vám totiž odsud chtít ani na krok!:)
http://www.wellness-fishing.cz/
Cena – 3450 kč/ objekt/ noc a vejdou sem 4 osoby.

PENZION ZA MLÝNEM
Jestli milujete vesnice, tak tady si to zamilujete! Ve mlýně jsou 3 světničky, ve kterých můžete spát a dokonce i na peci. My si vybrali světlý pokoj, který mi fakt připomínal světnici ze skanzenů, takže jsem byla ve svým živlu:D
Ráno kokrhali kohouti, kočky se vyhřejvaly na zápraží, já chodila bosky, a jedli jsme domácí koláče. Před námi běhali srnečky, prasata, kozy a husy kdákali, za mě božský ráno.
Mlýn se nachází v malé obci Slup u Zlína. A je zde i nejmenší hospůdka v ČR:)
https://penzionzamlynem.cz/
Cena 1400kč/pokoj

VINAŘSTVÍ POD HRADEM
Pokud milujete Pálavu, víno, vinice a božskej klid, tak sem prostě musíte! Navíc, budete spát v sudu, což bylo fakt peckový! V sudu je teda jen postel a stoleček a okýnko se záclonkou, ale je to fakt rozkošný! Navíc budete spát přímo ve vinici, jsou zde houpací sítě a můžete si koupit vínko od místních, kteří ho zde přímo vyrábí. Takže relax se vším všudy a všude voněla levandule! Koupelna se nachází v dalším sudu jen kousek od vás, takže nebojte:)
V docházkový vzdálenosti se nachází známá CAFÉ FARA, sice trochu dražší, ale jako gastro zážitek fakt doporučuju!
Vinařství má skvělé strategické místo, Mikulov, Lednice, Pálava, Dívčí hrady, prostě vše, co Morava nabízí, takže za nás rozhodně skvělá volba! A ten východ slunce? Romantika na vinici jako blázen:)
https://www.vinarstvipodhradem.cz/
Cena 2200 kč/sud pro 2 osoby

HOTEL MORRIS
Wellnessový pobyt tu nemůže být rozhodně zklamáním. Úžasný prostory, výborný snídaně, skvělý wellness, modernější vybavení. Pokud chcete jet na holčičí wellness nebo si udělat romantiku ve 2, věřím, že si užijete obě varianty:) Můžete se saunit, masírovat, užít si vonný koupele, či vířivku.
Morris má 3 pobočky:
Česká Lípa
Mariánské lázně
Nový Bor

My byli vždy v České Lípě a spokojenost. Pokud chcete sehnat levnější variantu, najdete pobyt i často na Slevomatu.
http://www.hotelmorris.cz/

PENZION NA STODOLCI
Pokud budete mít cestu do Českýho Švýcarska musíte tohle místo navštívit. My zde teda ubytování nebyli, pouze jsme se stavili na oběd, ale to místo nás úplně okouzlilo!
Na Stodolci je vesnický stavení (jak jinak u mě:D ), kde se pasou koně a jsou louky kolem.
Ve světnici vaří skvělý český jídlo, vše domácí a čerstvě upečený. My si dali božskou svíčkovou s těma nejlepšíma knedlíkama! Olizuju se ještě teď. Navíc mají i 6 pokojíčků ve stejným duchu. O výlety tu není nouze jelikož je to u národního parku Českýho Švýcarskav obci Chřibská takže se nudit nebudete. Mě by tu stačilo i číst si knížku ve stínů lípy, popíjet kafe, drbat kočky a koukat na výběh s koňmi. Můžete tu i na koňskou projížďku. Je to prostě místo, kde se zastavil čas, jako když jste byli u babičky na vsi.
http://www.nastodolci.cz/
Cena pokojů 750kč/osoba

ABELŮV MLÝN
Další vesnický stavení, kde se dobře najíte! Pec, božský jídlo a klid! Nově tu mají i 5 pokojíků, takže se tu můžete i s plným pupkem rovnou ubytovat. Můžete si odsud udělat výlet třeba na Drabské světničky, který jsou odsud jen 20 minut autem.
http://www.abeluvmlyn.cz/

RESORT MLÝN ČERNOVICE
Tenhle mlýn, to je taková romantika! Wellnes na břehu rybníka a tak krásný pokoje, se tak často nevidí. Můžete si vybrat pokoj podle vkusu a co je vám srdci nejblíž. My měli APARTMÁN RUSTIKÁL a byli jsme z něj úplně paf! Vana uprostřed místnosti byl naprosto úžasná a večer poslouchat šplouchání rybníka, či sedět ve vířivce s výhledem na rybník, bylo vážně kouzelný. Také jsme zkusili pokoj INDIE VINTAGE a jeho výhled na rybník přímo z pokoje byl skvělý:)
Navíc v restauraci vaří naprosto výborně a my nevěděli jakou dobrotu si dát dřív:)

Sice je to trošku dražší, ale na nějaké výročí, narozeniny, či spešl událost, je to místo jako dělaný:)
https://resortmlyn.cz/



ENTREE RESTAURACE

Jestli máte rádi jídlo a milujete gurmánský zážitky, je povinnost se zastavit u Přemka v Olomouci. Naprosto nejoriginálnější jídlo, které jsem jedla a určitě si dejte jeho BIZAR MENU, který je fakt bizár:D
Navíc prostředí, kdy je moderno spojeno se zelení a motýli, jako v džungli dodá na nevšedním zážitku ještě víc:)
Sice si šáhnete hloubš do kapsy, ale věřte mi, že vaše chuťový buňky budou v sedmém nebi!:)

TIP – pokud byste si chtěli udělat výlet se vším všudy, tak se ubytujte v naprosto nádherném hotelu http://www.theatre-hotel.cz/ , který je přímo ve stejné budově.
http://www.entree-restaurant.cz/



ZÁMEK LOUČEŇ
Pokud si chcete zkusit spát v zámeckém pokoji, jedna z variant je určitě zámek Loučeň nedaleko Prahy:) Vana uprostřed místnosti, šampaňské a postel s nebesi s výhledem do zámeckých zahrad, udělá váš pobyt určitě nezapomenutelným. My jsme tu byli po svatbě a užívali si první dny jako novomanželé:)
https://www.zamekloucen.cz/zamecke-apartmany



STATEK POLŽOV

Pokud chcete vypnout a být obklopeny pouze lesy a loukami bez signálu, tohle místo je balzám na duši!!!:)
V obci je pouze 6 domků, kuňkající žáby a srnky kolem vás.
Chalupa je navíc vážně kouzelná a budete se tu cítit jak ve skanzenu:) ten interiér je skvělej a já byla ve svým živlu: Navíc mají i venkovní kuchyň, takže můžete trávit čas jen venku:))
Tohle ubytko doporučuju spíš pro více lidí, či rodinu, ve 2 budete platit zbytečně moc a bude to na vás zbytečně velké:) Do chalupy se vejde 7 lidí a platí se za za objekt, takže čím více, tím levnější:)

Jediným zklamáním bylo, že rodina, která se tu o to stará tu i bydlí a přistavuje další části, takže když se otevřela brána z chalupy, přišli jsme si jak na staveništi, a ne na klidném místě. Navíc statek ze zvířátky nám přišel docela zanedbaný a určitě bych poklidila zahradu, kde se všude válelo staré harambádí. Navíc nám nikdo nenabídl, že se můžete připojit k chodu na statku, jak na stránkách popisují, takže s tím moc nepočítejte.. Chalupu si ale jinak určitě užijete:)
pronájem 6 tisíc/víkend/objekt

TREE HOUSE NA TŘECH DUBECH – CHOTÝŠANY
Tak tohle byla pohádka! Asi každej v dětství sní o domku na stromě:) my si to splnili o pár let později. Tohle ubytování se řadí rozhodně mezi naše nejkrásnější zážitky. Sedět na terase v korunách stromu, poslouchat ptáčky, z terasy pozorovat srnky, večer strávit při svíčkách a ráno si vytáhnout snídani v piknikovém koši byl rozhodně zážitek!!:)
Ranní probuzení s výhledem na louky a lesy a večer trávit bez elektřiny nemělo chybu:) Pokud chcete zažít něco originálního a vrátit se více zpět k přírodě, doporučuju na 1000 procent:)
Navíc je to necelou hodinku od Prahy a přitom v údolí bez civilizace:)
4500kč se snídani/noc/objekt



JÍZDÁRNA HEJTMÁNKOVICE
Když jsem otevřela vrata, přišla jsem si jako v naprostý oáze. Krásná stodola, jen 5 pokojíčků, louky, lesy a koně:)
Můžete si zde i vyjet na projížďku na krásných koní, či je jen pozorovat na louce. Často se tu pořádají svatby a vůbec se nedivím, tohle místo ke svatbě přímo vybízí:) Navíc jen 20 minut leží Adršpašské skály,takže o výlety není nouze:)

TIP: a když už tu budete, navštivte kousek vzdálenou restauraci – KOVAŘOVA KOBYLA naprosto nádhernej, dřevěnej interiér a úžasná česká kuchyně, tady nemůžete šlápnout vedle!!:)
1800 kč/noc/pokoj pro 2

Všechny tyhle ubytování, či restaurace můžu jednoznačně doporučit. Navštívila jsem jich více, ale ne všechny splňovaly moje představy.

Další ubytování, které chci rozhodně navštívit jsou:
CHATA V LESE
MARTINSKÝ MLÝN
DOBČICKÉ RYBNÍČKY
TEEPEE SPA PYSKOČELY
ROUBENKA MELÁNKA
PENZION V POLÍCH
PENZION PASTUŠKA
LICHTENSTEINSKA STODOLA
PENZION JURÁŠEK
NA BĚLISKU
ARANKA
TREE HOUSE HRUSICE
MAXIMUS RESORT
VODNÍ DOMKY ČEJKOVICE
VINAŘSTVÍ U KAPLIČKY

Věřím, že pokud budete cestovat po Čechách a navštívíte neobyčejné ubytování, budete je milovat ještě víc. Protože vracet se z výletu,do milýho prostředí je prostě nejvíc!

Máte nějaký tip na netradiční ubytování po Čechách? Budu moc ráda, když se podělíte!





Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *