KAUAI

Po Oahu nás čekal druhý ostrov – přezdívaný ostrov zahrad Kauai.
Už z domova jsem věděla, že to má být nejhezčí a nejoblíbenější ostrov, mezi backpackery. Jedná se o nejstarší ostrov a o nejvíc panenský ostrov ze všech.
Na Pali coast jsem checkovala každý den na různých videí a obrázcích, takže očekávaní jsem měla veliká a do posledního puntíku se naplňila!

Totálně nám vyrazil dech a říkám vám, že tolik duh, jako tady jsem nikdy v životě neviděla!
Na Kaui jsme měli 6 dní a i když jsem se bála, že budeme mít málo času, bohatě to stačilo!

Letěli jsme do LIHUE s Hawaiin airlines, let trval lehce přes hodinku a let nás vyšel na 1740 kč/osoba plus 25 dolarů zavazadlo.

Auto economy jsme měli půjčené ze společnosti ALAMO a vyšlo nás na 6 dní na 5650 kč

NA CO SI DÁT POZOR PŘI PLÁNOVANÍ NA KAUAI
Mějte na vědomí, že ostrov se nedá objet dokola. Blokuje ho známé Na Pali coast, takže se vždy musíte vracet po stejné silnici. Největší blbost je tedy bydlet celou dobu na stejném místě, jelikož byste strávili půl dovolené jen v autě.
Rozplánujte si, abyste bydleli na severu, východě a jihu, nebo alespoň jihu a východě. To nejzajímavější je na jihozápadě,(NaPali, Waimea canyon) nebo na severo západu (znamý Kalau trail)
Jelikož tu vede jen jedna silnice, po které jedou všichni, jsou tu šílené kolony! Hlavně v oblasti Lihue a Kaapi, ještě horší jak v Honolulu! Snažte se jim vyhnou v ranní a odpolední špičce a přes tyhle místa vůbec nejezděte pokud možno!

Jako první jsme zvolili na 2 noci soukromý kemp Kumu, kterej se nachází na východě ostrova https://www.anaholabeachretreat.org/ kemp vyšel na 15 dolarů/osoba. Rezervovali jsme ho normálně online z domova.
Byl přímo na pláži, ale na dost divoký, takže koupat se nedalo, ale měla svoje kouzlo. Takhle si představuju nějak odřízlé, divoké pláže. Taky tu byly úžasný východy slunce!
Byly tu teplý vnitřní sprchy! Bože! Já se po týdnu mohla pořádně umejt!! Písek jsem totiž měla celou dobu zařízlej až v pr.. no víte kde:D
Když si nemůžete sundat plavky, tak se těžko pořádně umejete!:D takže já byla v sedmém nebi!
Byla tu i krytá “společenská místnost” a každý ráno jste si mohli dát kafe zadarmo. Kemp byl kousek od super městečka Kapaa.
Odtud jsme měli naplánováno objet sever a východ ostrova.

CO ROZHODNĚ NA KAUI VIDĚT A PODNIKNOUT

NA PALI COAST
Na Pali coast, byl hlavní důvod, proč jsme na Havaj chtěli. Sen letět vrtulníkem nad pobřežím, jsme měli v hlavě už dlouho a bylo na čase ho zrealizovat!
Na Pali bylo tak panenský, obří a nedotčený, že se mi z toho chtělo až brečet! Neskutečný místo na planetě, tolik zeleně a modrý barvy, kdy nevíte, kde končí oceán a začíná nebe, se jen tak nevidí! Tohle místo mi naprosto vyrazilo dech a já se nemohla na něj vynadívat!!

JAK NA PALI VIDĚT?

Z vyhlídek a treků

KALAUAI TRAIL
Rozhodně nejznámější trek a prý nejkrásnější , ale také nejnáročnější trek z celého USA! Trek trvá 3 dny a má 36 km (18 km jeden směr)
Na trek musíte mít permit, který je několik měsíců dlouho dopředu vyprodaný.
My jelikož jsme kupovali letenky ani ne 3 měsíce před odletem jsme byli totálně bez šance. Byl až do ledna vyprodaný! Takže bookujte hoodně dopředu, pokud víte, že trek chcete určitě jít!
Nejnebezpečnější je 7 míle, kdy musíte projít okolo skály, a zemřelo zde nejvíce lidí.

Konec treku je na krásné Kalalau beach, kde se přespí a druhý den se vydáváte zpátky.
Po cestě můžete postavit stan na 10 míli, a přespat zde a další den pokračovat dále.
Trek je nebezpečný, při špatném počasí, kdy se rozvodní řeky a uzounké cestičky jsou plné bláta, proto se nedoporučuje jít tento trek za špatného počasí!!

Jelikož jsme tento trek nešli, tak vám o něm nechci víc psát, protože nemám ověřené informace.

Co jsme ale plánovali jít, bylo jít začátek trailu od Kee beach k
 Hanakāpīʻai beach, kdy jste mohli jít zcela bez permitu. A permit byl potřeba až od Hanakapiai beach dále. Tento trek měl mít nějakých 9 mil (dohromady zase zpět)

POZOR: Takto už to nyní neplatí a vy musíte mít povolení (ne permit) už od začátku trailu! Což my jsme nepředpokládali a pěkně nás to vypeklo!
Když jsme tam přijeli, chtěli po nás povolení, které jsme samozřejmě neměli.
Řekli, že si ho můžete udělat online, ale byl na 7 dní (pouze tato část trailu) vyprodaný. Což jsme věděli, že už nestihneme, protože jsme po 6 dnech odjížděli:(

Proto vy na to buďte připravení a pokud nechcete jít celý Kalalau trail, nebo nemáte čas a stačí vám alespoň okusit jeho část, udělejte si rezervaci zde https://www.gohaena.com/ , stojí to pouhý dolar, ale bez toho vás tam nepustí!:(
Autem parkujte na parkovišti u pláže, ne na jejich parkovišti! Za prvý vás to na jejich parkovišti bude stát 5 dolarů a za druhý tam můžete stát jen 5 hodin! U pláže, jak dlouho chcete.

Bylo mi to fakt šíleně líto, chtěla jsem okusit alespoň kousek Kalalau Trail a vidět jeho část, nikdo ale o povolení nikde nepsal, a ještě minulý rok to bylo bez povolení,takže mě to ani nenapadlo!
Vy ale teď budete chytřejší a věřím, že si tenhle nádhernej trek užijete!

KALALAU LOOKOUT
Naprosto nádherná vyhlídka na Na Pali, která mi vyrazila dech! Viděla jsem poprvé celé pobřeží právě odsud a nemohla jsem uvěřit svejm očím! Každý den jsem se koukala z domova na obrázky a přesně takhle jsem si to představovala!

TIP: z vyhlídky vede nelegální trek KALEPA RIDGE, který ale rozhodně musíte jít!
Když budete stát na vyhlídce, po levé straně uvidíte vyšlapanou cestu dolů, po ní se dáte a pak půjdete prostě jen po vyšlapané cestě. Ztratit se nemůžete. Trek vám zabere max hodinku i s cetou zpět.
Naskytne se vám zase pohled z jiného úhlu a je to naprosto dechberoucí!
Trek je doopravdy krátký 2,8 km tam i zpět, takže neváhejte!
Za špatného počasí ale nechoďte!
Nemáte nikde žádné zábradlí, takže je to mnohem více autentičtější než všechny offico vyhlídky!



PUUO KILA LOOKOUT
Nejvyšší vyhlídka, zase jiný úhel pohledu. Z této vyhlídky můžete jít na krátký trek PIHEA TRAIL (má asi celkově 6 km) , my jsme šli jen do prvního bodu PIHEA LOOKOUT a zpět, ale můžete jít samozřejmě dále.
Viděli jsme tu krásné duhy přes údolí, i dokonce dvojité duhy, byli jsme z toho totálně paf! Cesta byla ale dost blátivá a bažinatá, takže se připravte, že budete špinavý:D


Jelikož je zde nejdeštivější bod, musíte mít štěstí na počasí. My měli za celé 3 dny naprosto pohádkový a viděli jsem Na Pali ze všech úhlu. Znám ale lidi, co Napali díky mlze neviděli, protože se jim neodkrylo. Občas ale stačí počkat, nebo jet znovu a paráda je na světě.
Většina lidí psala, že musíte stihnout vyhlídku do 10 hod a pak se schová pod mlhu, ale my tam byly v různou dobu a vždycky vidět bylo. Určitě si tam zajeďte i na západ slunce! Zlatá hodinka, která osvěcovala hory, byla něco přenádhernýho!


AWAAWAPUHI TRAIL
Boží trek, který má 6,2 mil (dohromady) a zabere vám tak 3 hodiny.
Celou dobu jdete vlastně takovým lesem a žádný výhledy nevidíte, ale to co se vám naskytne na konci treku, je totální mindblowing!!
Naskytne se vám výhled na údolí, na skály, oceán a na duhy! Každých 15 minut se objevila duha, klidně rovnou 2, bylo to něco neuvěřitelnýho.

Jediná nevýhoda je to, že abyste viděli pořádný výhled, který vidíte všude na fotkách, musíte překonat kamenou “lávku” která má tak metr na metr a z obou stran je 800 metrů strmý pád dolů.
Což pro lidi, kteří se bojí výšek nic moc. Já tam původně nešla, ale když jsem viděla, že pár lidí tam jde úplně v pohodě, tak jsem řekla, že to taky dám. Žaludek jsem měla teda až na vodě a klepaly se mi všechny končetiny, stálo to doopravdy za to! Je to jen v hlavě!!:)

Cesta nahoru už je horší, jdete totiž celou dobu do kopce (dolů jste šli celou dobu z kopce:D ) ale pořád je to lehký trek, tak se nebojte a tohle místo určitě zařaďte do must see!




Všechny zmiňované vyhlídky a treky se nacházejí v Koke state park, nikde nic neplatíte, pouze zaplatíte parkovné 5 dolarů a platí vám na celý den.
To platí i pro Waimea canyon.
Dejte si pozor, Koke state park se nachází ve vyšší nadmořské výšce, takže večer tu bude kolem 8 stupňů! (platí jen pro ty, co tam budou spát v kempu)


NAPALI COAST Z VRTULNÍKU
Na Havaji je hodně společností, které vyhlídkový lety pořádají. My chtěli ale door off vrtulník (vrtulník bez dveří, nechtěli jsme se koukat přes sklo:D ) a proto jsme si zvolili nejstarší a nejznámější společnost Jack Harters helicopterhttps://www.helicopters-kauai.com/
Mají i nejdelší čas ve vzduchu. Za 65 minut ve vzduchu jsme zaplatili 609 dolarů, tedy 303 dolarů/osoba.
Každej peníz za to stál a bylo to něco nepopsatelnýho a jsem strašně ráda, že jsem do toho šla!!
Na začátku jsem měla trochu strach sedět ve vrtulníku bez dveří, ale když nám zapli hudbu z Jurskýho parku do sluchátek, strach zmizel a já si to šíleně užívala a nechtěla, aby to skončiloo!
Musím ale říct, že 65 min je opravdu dostačující, mě už ke konci slzely oči z větru a byli jsme vyfoukaní až až:D

S sebou si můžete vzít každý jeden foťák/mobil, na který vám dají speciálně pásek k ruce,aby vám neuletěl.
Mějte určitě nějakou větrovku, nebo mikinu, je tam doopravdy větrno a delší kalhoty a pevný boty aby vám nebyla zima! Jo a holky určitě si svažte vlasy do culíku, jinak už to nerozčešete:D

Jestli pojedete na Kauai, slibte mi, že se proletíte vrtulníkem. Já vám slibuju, že nebudete litovat a bude to váš jeden z nejlepších životních zážitků.

TIP: My chtěli letět ráno, kvůli počasí, ale někde na diskuzích jsme četli, že světlo je proti, a že to není nejlepší doba na fotky a celkově na podívanou.
Letěli jsme tedy až kolem 13hod, kdy světlo bylo už za námi, a bylo naprosto krásně, a světlo dokonalý!! Takže jsme to riskli a určitě se to vyplatilo!:)

Určitě rezervujte dopředu, lety jsou často dopředu vyprodány
A rozhodně doporučujeme door off vrtulník, je to úplně jiný zážitek, než koukat přes sklo!

Moc fotek jsem nakonec neudělala, chtěla jsem si to hlavně užít a nekoukat na ty božský místa jen přes displej telefonu.



NA PALI COAST Z LODI
Na Pali jsme tedy viděli ze vzduchu, z treků a vyhlídek, ale neviděli jsme pobřeží z blízka.
Jelikož jsme nedostali permit, abych si mohli pobřeží projít a jít 3 denní trek. Napadlo nás jet po pobřeží lodí.
Potom, co jsem googlila různé společnosti, jsme nakonec zvolili tuhle společnost https://napaliexperience.com/ a byli jsme naprosto spokojeni.
Není to teda taky úplně nejlevnější za 5 hodinovou plavbu jsme zaplatili 9760kč pro 2. Ceny výletů na Havaji měly úplně jiný rozměr než v Asii:D
Proto, když nebudete chtít ležet jen na pláži, nebo trekovat, holt se vám to o nějakou tu kačku prodraží:D

Byla to taková malá jachta, kde nebyl ani záchod a bylo nás na jachtě pouze 6.
Nechtěli jsme jet s velkejma loděma a bejt tam s desítky turistů.
Cena přitom byla stejná nebo podobná jako s těmi většími loděmi.

Po cestě uvidíte spoustu delfínů, budete šnorchlovat se želvami, pojedete podél nejznámějšího pobřeží Na Pali, projedete se do jeskyň, pod vodopády, uvidíte slavné pláže, kde se natáčeli třeba piráti z Karibiku např.
Honopu Beach a i slavnou Kalalau Beach s vodopádem, kde se končí 3 denní trek.

Pokud tedy z jakéhokoliv důvodu nemůžete jít 3 denní trek, myslím, že tohle je super varianta!:) Jinak se pobřeží prostě vidět nedá, než těmito dvěma způsoby. Tohle byl naprosto úžasný zážitek a jeden z nelepší dní na Havaji:)
Z lodi je super, že to vidíte i s těmi horami za pláží. Po svých naopak zase můžete být na pláži a jít k vodopádku. Nedoporučuje se ale zde koupat, jsou zde totiž silné proudy!

TIP: Pokud trpíte mořskou nemocí (což Mára trpí, ale přesto to chtěl vidět) určitě se nadopujte prášky, a sedněte si dozadu.
Taky si vemte určitě ranní tour, kdy mají být menší vlny a oceán né tak rozbouřený (upřímně si neumím představit vlny odpoledne, tady byly obří!!:D )

Ráno má výhodu, že potkáte úplné minimum lodí( potkali jsme 3 za celou dobu) a je 90% šance na delfíny.
Nevýhoda je, že světlo bude proti vám, takže na fotky nic moc.
My přesto zvolili ranní tour, kvůli márově nemoci a zvládl to na pohodu.
Spíš já pak byla ten vysránek, držela jsem se jako klíště a modlila se, abychom byli už v přístavu:D
Doopravdy špatně snáším lodě. Představuju si, že kdyby nás vlna převrhla, tak nás odnesou proudy, sežerou žraloci a já nevím co ještě:D Navíc tady byly vlny jako baráky a to nebylo fakt nic pro mě:D

Jinak z přístavu musíte lodí teprve dojet na začátek Na Pali pobřeží, což je hodina, plus hodina zpátky, takže u Na Pali strávíte 3 hodiny.
Budete míjet i slavnou Polihale beach.



WAIMEA CANYON
Tomuhle caňonu se říká grand cayon Havaje, akorát menší a zelenější. A je to pravda, je mu vážně trochu podobný. Po cestě se vám naskytnou úžasné vyhlídky na caňon!
Waimea Canyon je čtrnáct kilometrů dlouhý, jednu míli široký a hluboký je neuvěřitelných 900 metrů. 

Vyhlídky se nachází na silnici Waimea Canyon Drive, která vede z městečka Waimea do Koke’e State parku
Nachází se tu 2 hlavní vyhlídky, ale můžete zastavovat téměř kdekoliv a kochat se krajinou a výhledem na caňon.
Po levé straně když budete přijíždět, si všimněte oranžového písku a malých vodopádků, na fotkách to vypádá moc hezky:)



CANYON TRAIL
Jednoduchý trek, který vás vezme k vodopádu uvnitř caňonu. Budete na jeho vrcholu, nikoliv pod ním.
Trek má 3,4 mil (dohromady) a zabere vám něco přes 2 hoďky.
Začátek trailu je u hlavní vyhlídky, určitě ho neminete, uvidíte jak tam chodí lidi, je to velice známý trek, pro svojí jednoduchost a krásné výhledy po caňonu. Určitě doporučujeme!!



Všechny tyto zmiňované aktivity – Napali, Waimea se nachází na západě v Kokee state parku.
Proto doporučujeme spát i přímo v národním parku Koke.
Je to státní kemp, tudíž musíte mít permit. Permit se dá ale rezervovat online zde –
https://camping.ehawaii.gov/camping/welcome.html;jsessionid=03ABD3515B946340798B8D2912B157D7.lana?fbclid=IwAR28qnFw8eup9f09bAuR2x4YDfBlPMduMs0UsEAODtrxszOjcqXkT-xgbDE
My tu kempovali 2 noci. Co bylo zvláštní bylo to, že tam byla obří travnatá plocha, pouze další 3 stany s námi a přesto na internetu psali, že mají plno!
Potkali jsme tu němce, kteří si nemohli koupit permit online, protože hlásili, že je kemp plný, přitom tam byli 3 stany:D Spali tam tedy bez permitu a za 2 dny nás nikdo nezkontroloval:D
Platili jsme tu 10 dolarů/osoba, ale opět můžete sharovat s 6 lidmi.

POZOR: protože se nachází Kokee kemp ve vyšší nadmořské výšce, takže teploty klesají i na 5 stupňů. My měli kvalitní spacáky z domova, takže se nám spalo naprosto krásně a byli jsme šťastní, že se konečně nebudíme vedrem:D

Další místo, kde můžete spát v blízkosti těchto aktivit je Salt pond beach park zde jsme spali taky 2 noci
Tento “kemp” slouží spíš pro místní , kteří zde pořádají různé oslavy a taky místní bezdomovce – jsou ale v pohodě a nevšímají si vás.
Jsou tu jen veřejné venkovní sprchy venku – nekryté a veřejné záchody, ty byly docela síla:D
Kemp se nachází na super pláži a jsou tu krásný západy slunce!
Permit si musíte obstarat v kanceláři v LIHUE a stojí 3dolary/osoba/noc
Ale slyšeli jsme, že jde i dokoupit u rangera, který vás bude kontrolovat, za 5 dolarů, takže bych se toho nebála, pokud kancelář nenajdete!



KAPAA
Je takové westernové městečko, kousek od Lihue, jsou tu všude barevný baráčky, boží food trucky, dlouhé pláže a farmářský trhy. Mělo moc pěknou atmosféru! Určitě se tam zastavte na oběd, nebo pokoupit suvenýry.
Dejte si ale bacha na šílené kolony ve špičce!


BOTANICKÁ ZAHRADA SMITH
Protože už jsme neměli moc co dělat, zkusili jsme jít do Botanický zahrady:) byla fajn, ale pokud budete mít nabitý itinerář, klidně ji vynechte:) tohle byla taková příjemná procházka, kde jsme obdivovali různé květiny a porosty:) Nic ale kvůli čemu byste museli letět přes půlku světa:D
Vstup: 6dolarů



QUEENS BATH A PRINCIVILLE
Princiville je asi nejbohatší čtvrť na Kaui, už jen projíždět a dívat se na ty baráky je zážitek! Trochu rozdíl oproti Žižkovu:D
Z Princiville se dostanete do Queens bath, kdy se po cestě plné bláta a kořenů (tolik kořenů jsem snad nikdy neviděla:D ) dostanete k slavnému přírodnímu koupališti uprostřed oceánu.
Pozor je tam jen malé parkoviště a nemůžete parkovat nikde jinde, je to pod pokutou! My přijeli a hned zaparkovali, když jsme ale přicházeli k autu, stála zde kolona 5 aut a čekaly na místo!

Cestou dolů uvidíte divoké moře, jak se bortí o útesy a taky šíleně moc želv!
Potom se můžete smočit v jednom z bazénků.
Nic se zde neplatí.

POZOR – queens bath může být i dost nebezpečný!! Zemřelo zde už několik desítek lidí. Když přijde veliká vlna, může vás doslova rozdrtit o kameny!

KUILAU RIDGE TRAIL
Trek který nás naprosto překvapil! Boží výhledy a naprostá zeleň, všude kam jsme se podívali! Až nás z toho bolely oči! Doopravdy jednoduchý, krátký trek – 2,1 mile (dohromady)
Dejte si akorát pozor, cesta bude asi hodně rozbahněná, ale nic, co byste z trekovými boty nezvládli. Je to taková příjemná procházka, rozhodně nic náročného! Nám se tu moc líbilo!:)



KAMOKILA HAWAIIAN VILLAGE
Je typická havajská vesnice, před několika lety, slouží to vlastně jakoby takový skanzen!
Moc pěkný prostředí, obklopený palmami a řekou.
Vstup do vesnice je 5 dolarů a byli jsme tam téměř sami.
Můžete si zde půjčit i kajaky a jet i k secret waterfallu:) Jako krátkou zastávku moc doporučuju!
Nachází se kousek od slavných vodopádů Opaeka’a Falls a Wailua Falls

Cesta sem je dost strmá, protože se village nachází v údolí. Ale zvládli jsme to i s naším economy bourákem:D
Co nás ale vyděsilo bylo to, že si takhle jedeme a najednou před nás z ničeho nic spadl strom asi metr od našeho auta!!
Byla jsem úplně v šoku, naštěstí se nám nic nestalo, ale člověk si uvědomí, že jeho život může ovlivnit jedna jediná vteřina!

Naštěstí nějaký lokál nás zachránil, přišel s mačetou a strom jsme odřezali abychom mohli jet dál:)



Opaekka a Falls – pouze vyhlídka na vodopády z dálky. Potkáte cestou

WAILUA FALLS
Nás tedy nějak neohromily, (myslím, že po Islandu to bude těžké:D) normální vodopády, máte zde na ně vyhlídku, nebo k nim můžete nelegálně sejít:)
Nic se zde neplatí.

HANALEI BEACH
Se nachází na severu a patří jednoznačně k nejhezčím plážím na Kauai. Ty výhledy do okolí, kde se tyčí hory, jsou naprosto boží! Bohužel je to ale také nejdeštivější místo, takže se u hor drží mraky téměř denně. Což byl i náš případ a z okolních hor jsme viděli tak polovinu, což byla strašná škoda! Určitě si sem zajeďte a pokochejte se pláží i okolím, pokud vám to počasí dovolí.


POIPU BEACH
Poipu je vyhlášená resortová, veřejně přístupná pláž, kde bydlí většina zbohatlíků. Pláž je to určitě pěkná. Vyražte sem ale co nejdřív, ať ji máte co nejvíc pro sebe!
Jsou tu i skvělé vlny na blbnutí i klidná voda, stačí si vybrat.
POIPU je známá i pro šnorchlování a můžete zde spatřit i želvy a tuleně. Což nám se nepodařilo:)



TIP: pokud budete poblíž Poipu rozhodně navšitvte – WAREHOUSE 3540 je to takový boží hipsterstký místo, kde najdete food trucky, krásný krámky, nebo karavan jako kavárničku!:)




ANINI BEACH
Z této pláže jsme ohromeni teda nebyli, ale je oblíbená pro svoji klidnou vodu a také pro podvodní život. Nachází se tu i okresní kemp

Všechny tyhle zmiňované věci jsme stihli za 6 dní, úplně v pohodě.
Nejvíce času rozhodně strávíte na západní části, kde se nachází Na Pali a Caňon, nebo naopak na severu, když půjdete 3 denní trek, na to si musíte vyhradit více času na ostrově.

Pláže na Kaui nejsou žádné katalogové a určitě jsme hezčí viděli na Oahu, Ale kvůli plážím sem rozhodně asi nepojedete:)

Jaké kempy můžete ještě navštívit na Kauai
Anini beach camp – kemp na severu, nejoblíbenější pro rodiny s dětmi, pláž s klidnou vodou
Lucy wright – kousek od Salt pod beach, na jihu – OKRESNÍ – 3 dolary/noc
Polihale beach – pozor cesta vede po nezpevněné cestě a je vyžadováno 4×4. Pokud se vám něco stane s autem, pojistka se vám sem nevztahuje. Pokud zde zapadnete do písečných duch pokuta je až 50 tisíc.
Nejizolovanější kemp,hlavně pro dobrodruhy 🙂 Najdete tu několikakilometrovou pláž, duny, a krásné scenérie – OKRESNÍ – 3 dolary/noc
Camp Sloggett – nachází se v Kokee národním parku kousek do toho v jakém jsme kempovali – SOUKROMÝ KEMP. jde rezervovovat online 15 dolarů/noc
Lydgate campsites – kousek od Lihue, nachází se tu i super místo na koupání a pláž:)

Na Kauai nám 6 dní stačilo a viděli jsme vše, co jsme vidět chtěli ( kromě Kalauai trail na který jsme nedostali permit ). Zaleží, jak moc jste aktivní cestovatelé. My vstávali běžně kolem 6 hod ranní a do kempu jsme přijížděli kolem 18 hod.

Kauai vás dostane svojí přírodou, rozvetlými kytkama, který voněj na každým kroku, a který byly obří jak půlka mojí hlavy:D Palmami, který jsou naprosto všude, duhami, který uvidíte několikrát denně a především svojí přírodou, která je naprosto dechberoucí!

Vzdali jsme se komfortu, abychom tohle místo mohli vidět a předčilo to naprosto všechno!!!:)
Kdybyste měli zvolit jen jeden jediný ostrov na Havaji, tak jedině tento!!:)

O posledním ostrově Big Islandu si můžete přečíst v samostatným článku zde:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *