SHRNUTÍ, FINANCE

Shodli jsme se, že do Barmy se jezdí hlavně kvůli atmosféře a lidem, To co uvidíte, vám asi nevezme tolik dech, jako ve vedlejších zemích JV Asie, ale to, jak se tu budete cítit, už asi v žádné zemi JV Asie nezažijete.

FINANCE
Letenky 13900
Víza 1150
Benzín Michov 450
Parkoviště Mnichov 400
Ubytování 5000
Jídlo 4500
Doprava 3500
Vstupy, suvenýry, ostatní 3000
Letenky vnitrostátní 3500
Pojištění 1200
CELKEM 36 600

Barma není zas tolik různorodá – není zelená, nemá moc vodopádů, žádný sopky, hory. Má hlavně pagody, který jsou všude. Úplně všude,,
Barma je země, která byla ukryta ještě před několika lety světu a teprve se začíná otevírat. Proto jeďte co nejdříve. Lidi si vás budou vážit, snažit se dělat všechno možný, aby se vám tam líbilo. Nebudou vám nic nutit, pomůžou v každé situaci, budou se na vás smát, nebudou se vás snažit okrást, ani natáhnout, budou se snažit rozumět.

Lidi byli to nejlepší z celé Barmy. Kolikrát jsem stála v údivu, jak byli milí a všichni chtěli pomoct a nic za to neočekávali. Naprosto nic.
Trek v místních vesnicích se řadí mezi moje nejlepší životní zážitky. Člověk si uvědomí hodně věcí a dá mu to pořádnou facku. My máme vlastně úplně všechno, o čem půlka světa jenom sní!!
Když jsme se loučili s průvodci, brečela jsem.. a to znamená jediný, že se to dotklo mýho srdce.

Když jsem odjížděla z vesnic, bylo mi líto, že pro mě to byl jen zážitek, ale oni takhle doopravdy žijí a je to vlastně takový ten život NO FUTURE. Že my se vrátíme do svých bohatých životu a můžeme si dělat, co chceme a jet kam chceme, kdykoliv se nám zamane.
Vyprávěli nám jejich sny, který se s pravděpodobností nikdy nesplní, ale oni věří, že turisti budou jezdit a oni budou mít více peněz pro život.
Celý cestování tady bylo doopravdy dojemný. Oni byli šťastní, žijí tak, že si váží všeho, co mají a nepřemýšlí nad tím, co nemají – jako my.

Z jedný strany jim strašně přeju, aby se země stala turistickou a oni se měli “lépe”, z druhý strany se děsím, že turismus zničí jejich pokoru, skromnost a upřímnou, čistou radost ze života.

Pokud se chcete vrátit o pár let zpátky v čase k tý nejčistčí a nejjednoduší formě života, jeďte tam.

Barma se nedá popsat slovy, ani fotkami, možná z fotek vás ani tak neuchvátí, ale musíte ji zažít…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *